Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с ванилов крем

Шоколадов сладкиш с ванилов крем

Шоколадов сладкиш с ванилов крем
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Пухкав сладкиш с шоколад и ванилов крем - супер вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 70 мл
  • олио - половин ч.чаша
  • шоколад - 3 с.л. на прах
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • За ваниловия крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 6 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • ванилий - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сладкиша яйцата се разбиват на пухкава смес със захарта. Прибавя се прясното мляко и след това олиото. Разбърква се с миксера.

Бакпулверът се смесва с брашното и се сипва на малки порции и се обърква със шпатула.

Накрая се добавя шоколадът (може да се замести с какао шоколада) и се разбърква отново.

Изсипва се в тава с хартия и се пече на 180” до изпичането. Проверява се с клечка за зъби.

Ако е суха е изпечен. Изважда се и се остава да се охлади. През това време се приготвя крема.

Брашното се разтваря в 50 мл мляко. Жълтъците се разбиват и се добавят към брашното.

Останалото мляко се загрява и постепенно с непрекъснато бъркане се прибавя брашното с яйцето. Докато не заври, не се прекъсва бъркането.

Вари се да се сгъсти кремът. Сваля се от котлона и се добавя кравето масло и захарта.

На охладения шоколадов сладкиш се правят дупки със малък ринг чашка или с приспособление за търбушене на чушки.

Изваденото от дупките се прави на трохи. С ваниловия крем се пълнят дупките и се разтила крем и отгоре върху сладкиша. Трохите се поръсват отгоре.

Шоколадовият сладкиш с ванилов крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: