Начин на приготвяне
За сладкиша яйцата се разбиват на пухкава смес със захарта. Прибавя се прясното мляко и след това олиото. Разбърква се с миксера.
Бакпулверът се смесва с брашното и се сипва на малки порции и се обърква със шпатула.
Накрая се добавя шоколадът (може да се замести с какао шоколада) и се разбърква отново.
Изсипва се в тава с хартия и се пече на 180” до изпичането. Проверява се с клечка за зъби.
Ако е суха е изпечен. Изважда се и се остава да се охлади. През това време се приготвя крема.
Брашното се разтваря в 50 мл мляко. Жълтъците се разбиват и се добавят към брашното.
Останалото мляко се загрява и постепенно с непрекъснато бъркане се прибавя брашното с яйцето. Докато не заври, не се прекъсва бъркането.
Вари се да се сгъсти кремът. Сваля се от котлона и се добавя кравето масло и захарта.
На охладения шоколадов сладкиш се правят дупки със малък ринг чашка или с приспособление за търбушене на чушки.
Изваденото от дупките се прави на трохи. С ваниловия крем се пълнят дупките и се разтила крем и отгоре върху сладкиша. Трохите се поръсват отгоре.
Шоколадовият сладкиш с ванилов крем е готов.