Начин на приготвяне
Залейте цвета бъз с литър и 200 мл студена вода. Добавете един нарязан лимон.
Сложете съда на котлона, след като заври, отстранете от огъня. Оставете течността с цветовете за едно денонощие, след което прецедете.
Към прецедената течност добавете 600 г захар и сложете на слаб до леко умерен огън. Варете сладкото 1 час и 30 мин.
Отдръпнете съда от огъня и оставете да се охлади.
Ако охладеното сладко е много гъсто, налейте чашка вода и върнете на котлона.
След като заври, добавете сока на един лимон и портокаловите корички.
Оставете да поври сладкото от бъз около 5 мин и намалете котлона, докато напълните сухи бурканчета с горещото сладко.
Обърнете сладкото от цвят на бъз с капачките надолу до пълното им охлаждане.
Да ви е сладко!