Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Паниран цвят от бъз

Паниран цвят от бъз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Паниран цвят от бъз
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
21/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Е такова чудо не си бяхме и представяли - паниран цвят от бъз"

Необходими Продукти

  • цвят от бял бъз - 20 бр., по - малко съцветия
  • За панировката
  • белтъци - 3 бр. размер
  • фанта - 40 мл портокал
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съцветията от бял бъз не измивам, защото са събирани от място, далеч от замърсяването край градовете.

Потупвам ги леко, за да отстраня прашеца по съцветията.

Дръжките скъсяваме леко, като оставяме 2-3 см, за прихващане.

Съставките разбивам с пасатор, като панировката трябва да е с консистенцията на палачинково тесто.

Фантата можете да замените с лимонада и трябва да е ледено студена.

Съда, в който ще панираме белия бъз, е добре да е по-дълбок.

Потапяме цветовете в сместа и леко отцеждаме.

Панираме в добре загрялата мазнина до приятен златист загар.

Поставяме ги върху руло домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервираме панираният цвят от бъз охладен, поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Корекция - не "по-малко" , а по-малки съцветия. Моля, за извинение!
21.05.2020 18:12