Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Северняшки Барабойник

Северняшки Барабойник

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Северняшки Барабойник
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Традиционен Северняшки Барабойник - хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • лук - 3 бр.
  • люти чушки - 2 бр. Сухо л
  • кори за баница - 300 г ръчно точени
  • мас - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • сминдух - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • сол
  • краве масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на четвъртинки и сварят в подсолена вода до пълно омекване.

Намачкват се на пюре с ръчен пасатор и се оставят да се охладят.

През това време лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в маста до златисто. Добавя се към картофите.

Плънката се овкусява с чубрица, сминдух, сол, червен пипер и нарязано на ситно чушле. Разбърква се хубаво.

Дъното на тавичка се намазва с олио или покрива с хартия за печене.

Корите се изрязват според тавичката.

Фурната се включва да загрее на 160°C.

В тавичката се слага ръчно точения лист и се намазва добре с меко масло. Покрива се с картофената смес. Редува се по този начин до свършване на плънката.

Баницата с картофи се завършва се с лист, който се намазва добре с масло и се поръсва с червен пипер и нарязаното на ситно второ чушле.

Северняшкият Барабойник се пече се около 40 мин и се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: