Начин на приготвяне
Приготвяне на крема: Млякото се слага да заври, като през това време смесваме всички съставки без кравето масло до образуване на гладка каша.
След като млякото е завряло, на тънка струя и при непрекъснато бъркане го добавяме към яйчената смес.
Връщаме на котлона и бъркаме енергично до сгъстяване на крема и варим 1 мин. след като е започнал да образува мехури.
Оставяме да се охлади до стайна температура покрит със стреч фолио.
Кравето масло се разбива с миксер за 3-5 мин. и се добавя по малко яйчения крем.
Оставяме в хладилник да стегне.
Еклеров блат: В тенджера слагаме водата, кравето масло, солта, захарта и изчакваме да заври, като след завирането добавяме пресятото брашно, бъркаме до образуването на топка тесто.
Преместваме в купа и добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме добре.
Полученото парено тесто разпределяме в правоъгълна тава върху хартия за печене или силиконов мат.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин.
Оставяме блата да се охлади до стайна температура, намазваме с крема, завиваме на руло, отиваме в хартия за печене и оставяме в халдилника да стегне за няколко часа.
Готовото сладко руло поръсваме с пудра захар.
Еклеровото руло е чудно.