gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Морски раци натюр

Морски раци натюр

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
1717714003113
Морски раци натюр1 / 5
28/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • морски раци - 2 кг
  • девесил - 3 клонки
  • вода - или бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакваме раците на течаща вода и с помощта на кухненска щипка или голяма лъжица ги хващаме и прехвърляме в тенджера, като внимаваме да не ни ухапят.

На дъното на тенджерата, преди да сложим раците, слагаме стръкчета пресен девесил.

Наливаме студена вода или бира, която да покрива раците до средата.

Варим на силен огън като внимателно разбъркваме един - два пъти, за да може раците, които са отгоре да отидат отдолу във водата.

Когато всички раци придобият хубав червен цвят ги сваляме от огъня, изваждаме ги от водата и са готови за консумация.

Морските раци натюр са чудни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: