Начин на приготвяне
Бутчетата се слагат в керамична форма, похлупват се и се размразяват 24 мин при 180 Вт. Оставят се да престоят 15 мин (за всеки 8 мин 5 мин престой).
Намазват се добре от всички страни с олио и масло, похлупват се и се държат 20 мин при 600 Вт, като през това време се обръщат веднъж.
Поднасят се с картофена салата или зеленчуци.
Забележка:
По желание преди печенето може да поръсите бутчетата със счукан чесън или стрити подправки (риган, чубрица и др.).
Ако притежавате комбинирана микровълнова печка, включете грила 3 мин преди края. Така ще получите хрупкава червена коричка.
Бутчетата в микровълнова могат да се приготвят и по следния начин: пекат се 6 мин при 600 Вт и се допичат 20 мин при 180 Вт.
Време: 24 мин при 180 Вт, 20 мин при 600 Вт, 15 мин престой