Начин на приготвяне
Почистените и разполовени свински мозъчета накиснете в студена вода с малко оцет за около час-два.
Кипнете на силен огън вода с две щипки сол, намалете огъня и сложете парчетата свински мозък. Варете 5-6 минути и извадете с решетъчна лъжица.
Поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят добре и да изстинат леко.
Тук е моментът и да махнете, ако има остатъци от ципичка или кръвоносни съдове.
Загрейте двата вида мазнина на тиган при умерен огън-7-8 степен от 9 .
Изпържете мозъка до златисто от двете страни и извадете внимателно с решетъчна лъжица.
Посолете и поднесете вкусния деликатес с натурален вкус. Прекрасно мезе за вино!
Добър апетит с Пържен мозък натюр!
Това е ястие, което ще ви се услади, ако обичате пастет от мозък или любимия на много поколения паниран мозък.