Бисквитена крем торта

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
147
646
331
232
3
28/05/2020
"Лека бисквитена торта с много крем - невероятна"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 572
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 150 г какаови
  • чаени бисквити - 150 г ванилови
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • царевично нишесте - 60 г
  • захар - 8 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • портокалов сок - от 1/2 портокал
  • шоколадови пръчици - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото на котлона и към него добавяме захарта.

Отделяме белтъците в голяма купа, а жълтъците разбиваме и смесваме с портокаловия сок и със 100 мл прясно мляко, което предварително сме заделили.

Към жълтъците добавяме царевичното нишесте и на тънка струйка добавяме при прясното мляко.

Разбъркваме крема непрекъснато, за да не загори, когато се сгъсти достатъчно сваляме от огъня.

Разбиваме белтъците с една щипка сол на сняг и прибавяме към горещия крем. Добавяме шоколада начупен на дребно и разбъркваме внимателно, за да се смесят белтъците, шоколада и кремът.

Начупваме какаовите бисквити на едри парчета и разпределяме по дъното на форма за торта (диаметър24 см) отгоре изсипваме половината крем.

Върху крема разпределяме начупените ванилови бисквити и останалото количество крем.

Шоколадовите пръчици добавяме след като тортата се поохлади, за да не се разтопят.

Прибираме бисквитената торта в хладилник за поне два часа, за да се стегне кремът.

Тъй като тортата става много мека и сочна, може да се сервира, като се сипва с лъжица.

Бисквитената крем торта е готова.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Вкусотия!
0
0