Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Ягодова торта с брауни блатове

Ягодова торта с брауни блатове

Cveti KondzhagyulovaCveti Kondzhagyulova
Новак
22652
Ягодова торта с брауни блатове
Снимка: Анонимен
1 / 3
29/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Насладете се на тази страхотна ягодова торта и понеже знаем, че ще питате за рецептата, направо ви я даваме"

Необходими Продукти

  • Блат
  • шоколад - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • мляко - малко
  • За крема
  • сметана - 400 г за разбиване
  • заквасена сметана - 400 г
  • бял шоколад - 100 г
  • ягоди - 750 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

Извадете яйцата по-рано, за да достигнат стайна температура. Слагате тенджера с вода на котлона, щом заври слагате купата с натрошения шоколад и маслото и се бъркат на водна баня (без да докосват водата), докато не стане гладка смес.

Когато е готова се добавя към нея захарта и се разбърква. След това се добавят яйцата, едно по едно, като се разбиват хубаво. Преди сухите съставки се слага малко мляко, за да може браунито да стане по-сочно.

После малко по малко се добавят сухите съставки, като преди да се разбият се разбъркват с бъркалките, за да не излети брашното. Сместа се разделя на две или три - в зависимост от формата за торта.

Първата част се сипва във формата, която вече е покрита с хартия за печене, и се слага във фурната за около 20-30 минути на 150°C и така с останалите.

Крем:

Взимате студената сметана и я разбивате, като не забравяйте да не я пресечете от прекаленото разбиване. Малко преди да е готова слагате половината захар и я доразбивате. После и заквасената сметана и я разбърквате с шпатула или лъжица. И белият шоколад се разтопява и се добавя към сметановия крем.

Почиствате ягодите и оставяте няколко за украса, към 150 г нарязвате на филийки и ги подреждате върху блатовете. Останалите се нарязват на едро и се слагат с малко вода и другата част захарта в тенджера и се слагат на котлона да заври.

След като поври малко (колкото да омекнат ягодите), се пасира и като е по-изстинало се добавя желатинът.

Част от сиропа се изсипва в крема и малко се оставя за украса.

Първия блат се слага на поднос и се нареждат пресните ягоди, после крема и отново. След като е сложен и последния слой крем се оставя за 1-2 часа да стегне. Остатъкът от сиропа се изсипва отгоре и се оставя да достегне. Накрая украсявате плодовата торта с ягоди.

Ягодовата торта с брауни блатове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: