Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с Готови Блатове и Маскарпоне

Торта с Готови Блатове и Маскарпоне

Торта с Готови Блатове и Маскарпоне
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Вижте как да постигнете съвършенство с готови блатове и маскарпоне"

Необходими Продукти

  • какаови блатове - 3 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • пудра захар - 6 с.л.
  • кафе - 150 мл еспресо
  • лешници - 100 г (опечени и смлени)
  • шоколад - 100 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте, докато се получи гладък крем.

В отделна купа разбийте сметаната с миксер на бързи обороти до получаване на твърди връхчета.

Започнете да прибавяте разбитата сметана на части към маскарпонето, като бъркате с шпатула. Когато се усвои напълно, кремът за тортата е готов.

Направете си две кафета еспресо (може да ползвате и разтворено кафе).

Запечете в сух тиган лешниците за няколко минути, като бъркате непрекъснато. Оставете ги да се охладят и ги смелете в блендер.

Започнете да сглобявате тортата.

Поставете един блат, сиропирайте с 5-6 супени лъжици кафе, намажете с 1/3 от готовия крем и наръсете опечените и смлени лешници. Може да ползвате и други ядки.

Така продължете и с останалите продукти. Измажете тортата и отстрани.

Разтопете на водна баня шоколада и украсете по ваше желание.

Оставете готовата торта в хладилник за няколко часа.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: