Начин на приготвяне
Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте, докато се получи гладък крем.
В отделна купа разбийте сметаната с миксер на бързи обороти до получаване на твърди връхчета.
Започнете да прибавяте разбитата сметана на части към маскарпонето, като бъркате с шпатула. Когато се усвои напълно, кремът за тортата е готов.
Направете си две кафета еспресо (може да ползвате и разтворено кафе).
Запечете в сух тиган лешниците за няколко минути, като бъркате непрекъснато. Оставете ги да се охладят и ги смелете в блендер.
Започнете да сглобявате тортата.
Поставете един блат, сиропирайте с 5-6 супени лъжици кафе, намажете с 1/3 от готовия крем и наръсете опечените и смлени лешници. Може да ползвате и други ядки.
Така продължете и с останалите продукти. Измажете тортата и отстрани.
Разтопете на водна баня шоколада и украсете по ваше желание.
Оставете готовата торта в хладилник за няколко часа.
Бон Апети!