Начин на приготвяне
В съд сложете водата и захарта на котлона. Оставете да ври, докато захарта се разтопи, като разбърквате, и накрая отстранете захарния сироп от огъня.
В купа смесете маскарпонето и карамелизираното мляко, като заделите няколко лъжици от млякото. Разбийте с телена бъркалка.
Отделно с миксер разбийте сметана (студена) и на няколко пъти я прибавете към останалата смес, като разбърквате с шпатула.
Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета.
Във форма за торта поставете един блат и леко сиропирайте. Намажете с крема и наредете половината банани. По този начин процедирайте и с втория блат.
Поставете последния блат, сиропирайте и нанесете останалия крем. Върху крема сложете на няколко места от заделеното карамелизираното мляко и с клечка или шиш разнесете.
Приберете в хладилник за една нощ. Извадете от формата и декорирайте банановата торта с шоколадовите пръчици.