Начин на приготвяне
Чудесна закуска за семейството. В купа се разбиват яйцата със захарта и солта. Добавя се извара, разбърква се и овкусяваме при нужда с още малко сол.
Сипва се сода в лъжица кисело мляко да шупне, прибавяме в сместа и с брашното се бърка меко тесто, малко лепнещо.
Оставя се да почине 10 минути, после се разделя на 2 части, а всяка се оформя на фитил.
Нарязва се на малки парчета около 0. 5-1 см и се оформят топчета като орехи, помагам си с брашно.
Оформят се всички бухтички, нареждат се в тава, поръсена с брашно.
Загрява се обилно олио в касерола или друг съд с малък диаметър - 15 см. Намалява се на 3 степен и пържим от всички страни до златисто.
Изваждаме, после поръсваме с пудра захар и сервираме. Захарта в рецептата е 1 ч.л., но аз сложих 2 ч.л. и сол на вкус.
Пържените топчета с извара са готови.