Торта Реване

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Торта Реване4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Любимото реване под формата на торта - какво ще кажете"

Необходими Продукти

  • За реването
  • яйца - 5 бр. големи
  • кристална захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • есенция ванилия - 20 капки
  • За сиропа
  • вода - 250 - 300 мл
  • захар - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • череши - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Разбийте яйцата с миксер, добавете кристалната захар и разбийте до побеляване.

Пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и смесете двете съставки. Добавяйте по малко към яйчната смес и разбърквайте с миксер на по-ниска скорост.

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Намазнете тава с ринг и леко набрашнете, изсипете сместа и поставете във фурната да се изпече реването.

След изпичане на реването го оставете да изтине.

Сложете вода в по-малка тенджерка да заври на котлона. Прибавете захарта и разбъркайте сиропа. След като се е разтворила захарта отдръпнете от котлона.

В подходяща чиния сложете реването, сиропирайте вече охладеното реване. Сиропирайте навсякъде.

Оставете сиропа да попие за около 1 час.

Разбийте сладкарска сметана и нанесете от горе на реването. Украсете по ваше желание, аз използвах череши.

Оставете в хладилник за няколко часа тортата.

Да ви е сладко! Тортата Реване е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: