Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Разбийте яйцата с миксер, добавете кристалната захар и разбийте до побеляване.
Пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и смесете двете съставки. Добавяйте по малко към яйчната смес и разбърквайте с миксер на по-ниска скорост.
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Намазнете тава с ринг и леко набрашнете, изсипете сместа и поставете във фурната да се изпече реването.
След изпичане на реването го оставете да изтине.
Сложете вода в по-малка тенджерка да заври на котлона. Прибавете захарта и разбъркайте сиропа. След като се е разтворила захарта отдръпнете от котлона.
В подходяща чиния сложете реването, сиропирайте вече охладеното реване. Сиропирайте навсякъде.
Оставете сиропа да попие за около 1 час.
Разбийте сладкарска сметана и нанесете от горе на реването. Украсете по ваше желание, аз използвах череши.
Оставете в хладилник за няколко часа тортата.
Да ви е сладко! Тортата Реване е готова.