Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Арабска супа от червена леща

Арабска супа от червена леща

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Арабска супа от червена леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • лук - 1 глава
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 2 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата под течаща вода много добре. Поставете я в тенджера с 2 литра вода и оставете да заври, препенвайте образувалата се пяна.

След като заври прибавете ситно нарязания лук, варите около 20 минути. Прибавете кимиона и посолете на вкус.

В тиган разтопете маслото и добавете нарязаните скилидки чесън, запържете за кратко и ги прибавете към супата. Оставете за кратко да поври и я пасирайте.

При сервиране на супата от леща добавете лимонов сок на вкус и по желание, поръсете с щипка кимион и червен пипер.

Арабската супа от червена леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: