Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с картофи, сирене и пресен лук

Банички с картофи, сирене и пресен лук

IskraIskra
Новак
168330
Банички с картофи, сирене и пресен лук
Снимка: Iskra
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Искате да опитате баничките с картофи, нали - вече имате рецептата и нищо не ви спира"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр. средно големи
  • сирене - 100 г
  • кори за баница - 1/2 пакет одрински кори (по - плътни са)
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • пресен лук - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате, измивате и сварявате картофите.

Сварените картофи се намачкват на пюре, добавя се натрошеното сирене, нарязания на ситно лук и едно яйце. Добавяте подправките.

Продуктите се объркват много добре.

Взема се една кора и се сгъва на две. Върху нея се слага във формата на правоъгълник част от сместа. Сгъвате от всяка страна, до получаване на правоъгълна форма на баничката.

Или пък загънете кората във форма по ваше желание. Може да направите и мини банички, като навиете малко парче кора с плънка.

Баничките се слагат в намазнена и поръсена с малко брашно тава. Намазват се с малко жълтък.

Пекат се 10 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Дебелината на плънката е по ваш избор, както и вида кори. 5 картофа са достатъчни за 4 одрински кори.

Баничките с картофи, сирене и пресен лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: