Начин на приготвяне
1. Нарежете студеното масло на малки кубчета и го прибавете към пресятото брашно.
2. Започнете внимателно да размачквате с пръсти докато не получите т.нар. маслени трохи.
3. След това добавете захарта и разбъркайте добре.
4. Накрая прибавете яйцата.
5. Извадете сместа и месете с ръце до получаване на меко и гладко тесто. Ако ви се струва, че тестото ви седи на трохи добавете 1 с.л. ледено студена вода.
6. Полученото тесто сложете в найлонов плик и приберете в хладилника да почине за 30 мин.
7. През това време си пригответе формичките за тарталетите, като ги намажете с масло.
8. Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънко.
9. Внимателно изрежете и притискайте тестото към формичките, за да не се скъса.
10. С помощта на вилица направете дупки на дъното и ги сложете да се пекат на 180 градуса за 10 минути или до златисто.
11. През това време започнете да правите крема. С помощта на миксер разбийте сладкарската сметана.
12. В отделна купа разбийте цеденото кисело мляко със захарта (по желание може да добавите ванилова есенция).
13. Прибавете сметаната към млечния крем и внимателно разбъркайте.
14. След като сте изпекли кошничките, ги извадете от формите и ги оставете да се охладят.
15. Пресипете крема в пош (или найлоново пликче с дупка) и започнете да пълните кошничките от маслено тесто.
16. Декорирайте с ягоди (или други пресни плодове) и шоколадови пръчици.
17. Приберете в хладилника за поне 30 мин и сервирайте тарталетите с усмивка.
Тарталетите с млечен крем са чудни.
Коментари