Млечен крем

Млечен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Винаги, повтаряме, винаги сме готови да хапнем един малък Млечен крем, толкова го обичаме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично нишесте - 30 г
  • лимонова кора - цяло парче
  • канела - пръчка
  • краве масло - 25 г
  • захар - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете 400 мл от прясното мляко на котлона. Останала част (100 мл) сложете в купичка заедно с царевичното нишесте и разбъркайте с кухненска тел, така че да няма бучки.

Добавете в касеролата канелата, захарта и кората от лимон. Когато заври млякото, извадете лимона и канелата.

Сложете останала част от млякото и царевичното нишесте. Изчакайте крема да заври на ново и оставете на котлона до желаната от вас гъстота.

Изключете и поставете касеролата върху дървена дъска. Добавете кравето масло, разбъркайте и разсипете млечния крем в купички.

Украсете с пръчици канела млечния крем и след като изстине, може да го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: