Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Италиански млечен крем

Италиански млечен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански млечен крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Не просто крем, а страст и аромат в купичка"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • яйца - 8 бр. жълтъци
  • канела - 1 пръчица
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша от млякото се затопля с канелата и ванилията. Останалото мляко се смесва с нишестето. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото с нишестето.

Кората на портокала се настъргва на ситно и се добавя към сместа с жълтъците. Канелата се вади от млякото. Сместа с жълтъците се налива на тънка струйка при непрекъснато бъркане в горещото мляко.

Канелата се връща и сместа се загрява при непрекъснато бъркане, докато не се сгъсти. Сваля се от котлона, канелата се вади отново. Сместа се разпределя в купички и се оставя да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: