Начин на приготвяне
В дълбока тенджера кипваме вода с няколко капки олио и щипка сол. По този начин пастата няма да залепне.
Когато водата кипне се добавя паста по избор. Аз използвах спагети. Варих няколко минути, но не до готовност.
Водата се изцежда, разбъркваме със сметана и оставяме спагетите встрани. В дълбок тиган сипваме задушаваме ситно нарязания чесън в 3 супени лъжици олио.
Добавяме тиквичките, които сме обелили и нарязали на тънки ленти, след това и нарязани на половина черита. Когато се получи приятен сос овкусяваме със сол, черен пипер и добавяме скаридите.
На тях им трябват няколко минутки, след което в тигана се слага и пастата. Оставя се да къкри 5 до 10 мин.
През това време си приготвяме песто от босилека, чесъна, орехите и зехтина. Пасираме и овкусяваме с малко лимон. Сервираме готовата паста и гарнираме със свежото песто ❤️
Пъстрите спагети със скариди са готови.