Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Кроасани»Солени кроасанчета със сирене

Солени кроасанчета със сирене

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Солени кроасанчета със сирене
Снимка: Анонимен
1 / 4
31/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Солени мини кроасанчета за всички у дома"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр., 1 жълтък за намазване
  • мая - 20 г
  • олио - 25 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 70 г
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от млякото захарта и брашно - 2-3 лъж. Оставя се да шупне.

Яйцето, киселото мляко, олиото и половината краве масло и активираната мая се замесват на меко тесто. Разделя се на 6 еднакви питки.

Всяка се разточва на кора и се маже с кравето масло. Следващата се разточва и се слага върху първата и така до последната. Тя не се маже.

Всичките шест се разточват на тънка кора кръгла. Разрязва се на 4 части. Всяка четвърт на още четири или пет триъгълника. Да не са много големи кифличките.

Слага се парченце сирене в широката част на триъгълника и се навива на кифличка към тясната страна.

Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние, защото кроасаните удвояват обема си.

Оставят се да втасат около половин час. Мажат се с жълтъка, разбит с 1 ч.л. прясно мляко. Поръсват се със сусам. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.

Солените кроасанчета със сол са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: