Начин на приготвяне
Затоплете леко млякото, добавете хладката вода, маята, захарта и 150 г от брашното. Разбъркайте и оставете да се активира.
В тава сипете останалото брашно, яйцето, солта, маслото, олиото и вече активиралата се мая. Смесете добре съставките, след което прехвърлете на набрашнен плот и месете, докато се получи гладко, меко и еластично тесто.
Намажете с олио вътрешната страна на найлонова торба и сложете тестото вътре. Завържете торбата и оставете да втаса на топло за 1 час. След това прехвърлете тестото на набрашнен плот, разделете на четири и от него оформете малки еднакви топки.
Сложете ги в намазнената найлонова торба, за да не изсъхнат. Взимате топка, разточвате с точилка, правите прорези с нож за пица или обикновен нож в едната половина на разточената топка.
В другата сложете малко от предварително смесените сирене и самардала, навийте леко и притиснете с пръсти, след което навийте изцяло. Така се процедира с всички топки.
Подреждайте кифличките в застлана с хартия за печене тава, намазана с олио, покрийте с намазаната с олио торба, за да не изсъхнат и оставете да втасат за още 60 минути.
След като са втасали повторно, намажете кифличките с разбитите жълтъци, поръсете със самардала и сусам и печете в предварително захрята на 180 °C фурна за около 25 минути.
След като се извадят от фурната, се намазват с разтопено масло.
Вкъщи ухае на домашно изпечени кифлички със сирене и самардала. Да ви е сладко!