Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочно мариновано месо на грил (скара)

Сочно мариновано месо на грил (скара)

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Сочно мариновано месо на грил (скара)3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Викайте гостите, рецептата за сочното мариновано месце е в ръцете ви"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г от бут
  • За марината
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • чесън на гранули
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки пържоли.

В купа сложете сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и чесън на гранули. Налейте зехтин или олио и разбъркайте.

Пригответе си един по голям буркан, в който ще поставим маринованото месо.

Всяко едно парче потопете в марината и наредете в буркана. Ако остане марината, изсипете я в буркана.

Сложете капачката на буркана и приберете в хладилника за поне 24 часа, може и 12 часа, но колкото повече престоява, толкова по-крехко и сочно става месото.

Когато решите да печете масото, включете грил скарата, когато е загряла можем да поставим маринованото месо. Извадете месото от буркана и го поставете на скарата да се пече.

Изпечете сочното мариновано месо на грил и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: