Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко мариновано на скара

Агнешко мариновано на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко мариновано на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Няма капризно месо, когато знаеш как да го приготвиш правилно. Ето и рецепта за най-ароматното агнешко!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - котлети 1 кг
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган за сотиране, докато леко заврат. Варят се няколко минути и се махат от котлона.

Слагат се и котлетите, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата.

Маринова се 2 - 3 часа, като котлетите се обръщат от време на време. Котлетите се изваждат и овкусяват от двете страни със сол и пипер.

Пекат се на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Котлетите се обръщат, като от време на време се поливат с марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: