Лесна торта с черешки

01/06/2020
"Пухкава торта с череши за начинаещи кулинари "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 506
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, докато стане пухкава смес. Добавя се лъжица вода, разбъркваме.

Смесва се в чаша брашно, какао и бакпулвер.

Пресяваме в тестото и разбъркваме кексовата смес. Сипва се в широка тава върху хартия за печене.

Печем блат в загрята фурна 180°C до суха клечка за 15 минути. Изважда се, обръщаме блата и след като свалим хартията, се изрязват краищата, а после срязваме на две равни части.

Приготвя се крем, като се загрява леко 400 мл прясно мляко със захарта. В купа се разбиват две яйца с вилица, добавя се пудингът на прах и с отделеното 100 мл прясно мляко се разбърква кашичка.

Сипваме в прясното мляко и се бърка на слаб огън да сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме бучка масло, да се разтопи.

Прехвърля се в нов съд, покриваме с фолио и се охлажда. За по-бързо аз сложих във фризера за 30 минути.

Разбива се с вилица заквасена сметана, добавя се охладен пудинг на части и се разбърква на кремче. Ще ви остане една чаша от 200 мл да си хапнете от крема.

Опитате на вкус, ако обичате да е много сладко, добавете още пудра захар, но за мен си беше добре.

Черешите се почистват от костилка и срязваме на две.

Редим блат, крем, отгоре череши, покриваме ги с крем и пак блат.

Завършваме черешовата торта, като се измазва с крем и оставяме да стегне 2-3 часа в хладилника.

Декорира се с начукани ядки, черешки и нарязана на парчета се сервира!

Чудесна лесна торта с череши, лека, свежа и лятна! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар