Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифли с пуешко и кашкавал

Кифли с пуешко и кашкавал

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Кифли с пуешко и кашкавал
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
03/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • топла вода - 350 мл
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л. + за намазване
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 700 г
  • яйца - 1 бр.
  • пуешко филе 250 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме кладенче от брашното и солта и в него сипваме пет лъжици олио, оцет и жълтъка.

Маята разтваряме в топла вода заедно с лъжица захар и също добавяме при останалите продукти.

Замесваме меко тесто и го оставяме да си почине за кратко.

През това време нарязваме пуешкото филе и кашкавала на дълги пръчици.

Разточваме тестото на правоъгълник с дебелина около 5 мм и намазваме обилно по цялата повърхност с олио.

Разрязваме на две половини по дължина и на всяка половина правим още разрези по височина, получава се блат, наподобяващ клавиши на пиано.

Нареждаме филето и кашкавала в единия край и навиваме две дълги рула нашите домашни кифли, като разрязаната част остава навън.

Всяко руло режем на три или четири равни парчета, леко извиваме кифлите и подреждаме в тава, намазваме закуските с разбит белтък.

Оставяме кифлите с пуешко и кашкавал да втасат, след това печем около 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: