Начин на приготвяне
Оформяме кладенче от брашното и солта и в него сипваме пет лъжици олио, оцет и жълтъка.
Маята разтваряме в топла вода заедно с лъжица захар и също добавяме при останалите продукти.
Замесваме меко тесто и го оставяме да си почине за кратко.
През това време нарязваме пуешкото филе и кашкавала на дълги пръчици.
Разточваме тестото на правоъгълник с дебелина около 5 мм и намазваме обилно по цялата повърхност с олио.
Разрязваме на две половини по дължина и на всяка половина правим още разрези по височина, получава се блат, наподобяващ клавиши на пиано.
Нареждаме филето и кашкавала в единия край и навиваме две дълги рула нашите домашни кифли, като разрязаната част остава навън.
Всяко руло режем на три или четири равни парчета, леко извиваме кифлите и подреждаме в тава, намазваме закуските с разбит белтък.
Оставяме кифлите с пуешко и кашкавал да втасат, след това печем около 40 минути на 180 градуса.