Начин на приготвяне
В дълбока купа изсипваме топлата вода, топлото прясното мляко и добавяме маята и щипката захар. Разбъркваме добре.
В съд пресяваме брашното, за да ни е готово, и разтопяваме маслото, което оставяме настрана.
Към разбитата смес изсипваме солта, захарта, олиото, разтопеното масло и отново разбъркваме добре.
Започваме да добавяме пресятото брашно на порции, като месим с ръце.
След като е готово тестото, го разточваме на кръг и режем на 12 парчета.
На всяко едно парче отгоре правим малък разрез и поставяме от настъргания кашкавал.
Завиваме добре, като притискаме отстрани.
В тавичката от печката постиламе хартия за печене и ги нареждаме.
Намазваме солените кифлички с разбития жълтък и млякото и ги поставяме в печката.
Печем на 180 градуса за 30 минути.
Охлаждаме на решетка.
Кифлите с кашкавал без втасване са готови.
Коментари
Чудесни!