Начин на приготвяне
1. Изберете подходящи чаши, в които да приготвите чийзкейка. След това натрошете чаените бисквитки на дъното на всяка чаша. Залейте ги с разтопено масло.
2. В тенджера сложете желатина да набъбне в 6 с.л. студена вода и после го сложете на водна баня до втечняване.
3. Изсипете към него пасираните и прецедени през цедка ягоди. Оставете настрани да се охлади.
4. През това време взимате купа и смесвате цеденото мляко и течния шоколад, за да се получи вторият крем от нашия ягодов чийзкейк.
5. Вземете от ягодите, (половината от тях) и ги нарежете на ситни кубчета.
6. След като е изстинало вече ягодовото желе, наредете върху него парчетата нарязани ягодки. Върху тях сложете от шоколадовия крем (по една-две супени лъжички на всяка чаша).
7. Разбийте сметаната с помощта на миксер и декорирайте отгоре. Сложете по една ягода в средата и поръсете с шоколадови пръчици или други поръски за украса на вашия чийзкейк в чашки.
8. Приберете чашите с вашия шарен чийзкейк в чашки в хладилника за поне 3 часа, преди да ги поднесете.