Начин на приготвяне
Първо приготвяме основата от бисквитки.
Натрошаваме бисквитките, както ви е удобно - с блендер или на ръка в купа). Разтопяваме маслото и добавяме към бисквитките.
Изсипваме сместа във форма (22/24 см), покрита с хартия за печене на дъното и по стените.
С помощта на водна чашка разпределяме сместа първо на дъното. След това поставяме чашката в средата и изсипваме (малко повече от половината) бисквитки около нея, изтегляме чашката към стените на формата и натискаме да се оформи борд. Лесно е!
Поставяте формата в хладилника или фризера да стегне маслото.
Подготовка на пълнеж:
Първо, разбиваме целите яйцата с жълтъците и захарта да удвоят обема си (или без захар, ако добавяте мед или друг подсладител).
Смесваме в друга купа изварата, сметаната (или заквасена сметана) обелените и нарязани на кубчета праскови и пакетче крем ванилия.
Разбъркваме добре сместа и добавяме разбитите яйца, като разбърквате внимателно с шпатула. Така приготвения пълнеж изсипвате върху студения бисквитен блат.
Завивате формата с любимия чийзкейк с алуминиево фолио от дъното на към стените.
Печем на водна баня във фурната за 50-60 минути на 140 градуса.
Да вие сладко с моята рецепта за ванилов чийзкейк!