Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Моят ванилов чийзкейк

Моят ванилов чийзкейк

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Моят ванилов чийзкейк
Снимка: Ivelina
1 / 4
04/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Невероятен ванилов чийзкейк с плодове, който някак променя атмосферата у дома"

Необходими Продукти

  • Основата
  • бисквитки - 150 г до 200 (каквито си харесвате)
  • масло - 100 г (кокосово или краве)
  • Пълнеж
  • кварк - към 400 г извара
  • сметана - 200мл
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 50 г или 2 с.л. мед
  • крем ванилия - 37 г пакетче
  • плодове - 6 бр. праскови или кайсии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме основата от бисквитки.

Натрошаваме бисквитките, както ви е удобно - с блендер или на ръка в купа). Разтопяваме маслото и добавяме към бисквитките.

Изсипваме сместа във форма (22/24 см), покрита с хартия за печене на дъното и по стените.

С помощта на водна чашка разпределяме сместа първо на дъното. След това поставяме чашката в средата и изсипваме (малко повече от половината) бисквитки около нея, изтегляме чашката към стените на формата и натискаме да се оформи борд. Лесно е!

Поставяте формата в хладилника или фризера да стегне маслото.

Подготовка на пълнеж:

Първо, разбиваме целите яйцата с жълтъците и захарта да удвоят обема си (или без захар, ако добавяте мед или друг подсладител).

Смесваме в друга купа изварата, сметаната (или заквасена сметана) обелените и нарязани на кубчета праскови и пакетче крем ванилия.

Разбъркваме добре сместа и добавяме разбитите яйца, като разбърквате внимателно с шпатула. Така приготвения пълнеж изсипвате върху студения бисквитен блат.

Завивате формата с любимия чийзкейк с алуминиево фолио от дъното на към стените.

Печем на водна баня във фурната за 50-60 минути на 140 градуса.

Да вие сладко с моята рецепта за ванилов чийзкейк!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: