Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават и се смилат в блендер, разбъркват се с краве маслото и се добавят 3 с.л. сметана.
Вземете подвижен ринг за торта 24 см и го сложете върху поднос. Сложете ацетатна хартия отвътре. Сипете бисквитите в ринга и ги притиснете добре по дъното и по борда.
Разтворете желатина в 50 мл в студена вода. В касерола сипете другите 60 мл сметана заедно с белия шоколад и разтопете на котлона. Разбъркайте и оставете да се охлади.
Смесете пудрата захар, заквасената сметана и крема сиренето и ги разбъркайте добре. Сипете към тази и шоколадовата смес.
Разбийте 150 г от заквасената сметана и сипете към сместа за боровинковия чийзкейк. Разтопете желатина на водна баня или в микровълнова за няколко секунди.
Добавете към него лимоновата кора и ванилията. Преминете към сглобяване на чудесния чийзкейк.
Върху бисквитения блат сипете 1/3 от сместа с желатина, после малко сладко от боровинки, после 1/3 крем, пак сладко и останалия крем.
Чийзкейкът без печене се прибира в хладилник да стегне.
Щом е готов, освобождавам моя неустоим чийзкейк с боровинки от формата и го украсявам с пресни боровинки и резенчета лимон.