Ванилови тарталети

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Ванилови тарталети
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
48 мин.
Порции
10
"Невероятни на вкус и на вид ванилови тарталети, които правят всеки ден специален"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • краве масло - 125 г меко
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 80 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • крема сирене - 100 г
  • сладкарска сметана - 100 мл течна
  • ванилия - 1 бр.
  • за меренге
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • за украсата
  • малини
  • мента - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с ванилията. Към него се добавят пудрата захар, яйцето и кравето масло. Замесва се тесто, което се оставя да почине за 10-15 минути.

Разточва се и се изрязват кръгове, които се поставят във формички за тарталети. Тестото се притиска към формичките.

Тарталетите се пекат на 180 градуса 15-18 минути. Изстиват и се изваждат от формичките.

За крема: Яйцето се смесва със захарта и нишестето. Разрежда се с млякото. Останалото мляко се загрява. Прибавя се към нишестето и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине напълно.

Сметаната се разбива до плътност.

Изстиналият крем се разбива и към него се добавя крема сиренето и сметаната.

Тарталетите се напълват с крем.

За меренгето:

Белтъците се смесват със захарта. Поставят се на водна баня и след като захарта се разтопи, се разбиват до плътност и лъскавина. Меренгето се поставя в пош и се украсяват тарталетите.

Ваниловите тарталети се гарнират с малини и листенца мента.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: