Начин на приготвяне
Брашното се пресява с ванилията. Към него се добавят пудрата захар, яйцето и кравето масло. Замесва се тесто, което се оставя да почине за 10-15 минути.
Разточва се и се изрязват кръгове, които се поставят във формички за тарталети. Тестото се притиска към формичките.
Тарталетите се пекат на 180 градуса 15-18 минути. Изстиват и се изваждат от формичките.
За крема: Яйцето се смесва със захарта и нишестето. Разрежда се с млякото. Останалото мляко се загрява. Прибавя се към нишестето и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине напълно.
Сметаната се разбива до плътност.
Изстиналият крем се разбива и към него се добавя крема сиренето и сметаната.
Тарталетите се напълват с крем.
За меренгето:
Белтъците се смесват със захарта. Поставят се на водна баня и след като захарта се разтопи, се разбиват до плътност и лъскавина. Меренгето се поставя в пош и се украсяват тарталетите.
Ваниловите тарталети се гарнират с малини и листенца мента.
Да ви е сладко!