Начин на приготвяне
1. Взимаме ягодите, хубаво ги измиваме и махаме листенцата. След това ги режем на малки парчета и ги пасираме с помощта на пасатор. Може да използвате и блендер за целта.
2. След като са станали с консистенция на пюре, ги прецеждаме през цедка. Получава се ягодов сок.
3. Добавяме към сока водата и разбъркваме. Трябва да се получи количество около 400 мл.
4. След това взимаме една малка тенджерка и сипваме сока от ягодите. Слагаме я на средна степен на котлона.
Добавяме захарта, а след това и нишестето. Разбъркваме често, за да няма бучки и да се разтвори напълно нишестето.
5. Варим ягодовия крем до сгъстяване. След това изсипваме кисела в подходящи купички и сме готови.
Оставяме леко да се охлади ягодовият кисел, преди да го сервираме.