Ягодов шербет

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ягодов шербет
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
10
"В летните вечери имаме нужда точно от такъв тип напитки - плодови, сладки и много освежаващи"

Необходими Продукти

  • ягоди - 400 г
  • захар - 270 г
  • вода - 600 мл
  • лед - 100 г + кубчета за сервиране
  • лимони - 1 бр. сока
  • мента - 10 листа, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Често бъркаме шербета със сорбе, а това са две различни неща.

Шербет е гъст и сладък плодов сироп, който поднасяме с кубчета лед и разреждаме с вода или сода, докато сорбето е леден, заскрежен десерт подобен на сладолед, макар понякога да се сервира в чаша.

За нашият ягодов шербет сваряваме за 15 минути на силен огън сладък сироп от водата и захарта. Може да се добави и мед, както и сиропа да се направи още по-сладък и така да има нужда от повече разреждане при поднасяне.

Оставяме сладкия захарен сироп да изстине напълно.

Смиламе ягодите в блендер заедно със прясно изцедения сок от лимон. По желание може да прецедим, за да отстраним ситните семчици мм а плода.

Добавяме сиропа плюс 100 грама натрошен лед и листа от мента по желание. Смиламе още веднъж и наливаме в бутилка.

Разреждаме си с вода или сода от ароматния ягодов шербет до сладост каквато ни е по вкуса.

Сервираме с кубчета лед тази чудесна напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: