Разкошна бишкотена торта с шоколад

05/06/2020
"Торта с бишкоти и шоколад - разкош за всеки повод "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 050
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се шоколадовия крем, като сипваме в малка тенджерка 500 прясно мляко и 200 мл течна сметана.

Добавя се 6 с.л. захар и оставяме на котлона да се загрее леко.

Шоколадовият пудинг се сипва в 200 мл прясно мляко и се разбърква на кашичка, сипва се на тънка струя в загрятото мляко и с телена бъркалка се разбърква за 8 -10 минути, докато сгъсти.

Намалете котлона на 3 степен, иначе рискувате да загори.

Сваляме и оставяме малко да изстине, като добавяме парче масло в крема за тортата.

В правоъгълна форма сипваме 2 малки черпачета крем и намазваме дъното. Отгоре нареждаме един ред бишкоти. Заливат се с половината крем, нареждаме парчета черешки, следва 3-4 с.л. крем и редим втория ред с бишкоти, накрая завършваме с шоколадовия крем.

Поръсва се с половин настърган на ренде бишкота, декорираме с черешки, листа прясна мента и поръсваме бял шоколад.

Следва трудната част - да се охлади за 3-4 часа в хладилника вкусната бишкотена торта.

Срязах я 1 час след това - вижда се на снимката.

Да ви е вкусно - лека и вкусна е тази разкошна бишкотена торта с шоколад!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар