Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Разкошна бишкотена торта с шоколад

Разкошна бишкотена торта с шоколад

Разкошна бишкотена торта с шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Торта с бишкоти и шоколад - разкош за всеки повод"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет от малките
  • крем
  • прясно мляко - 700 г
  • шоколадов пудинг - 1 пакет на Йоткер /90 г/
  • сметана - 200 г подсладена
  • масло - 1 с.л.
  • череши - 1 купа
  • бял шоколад - за поръсване
  • мента - листа за декорация
  • череши - декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се шоколадовия крем, като сипваме в малка тенджерка 500 прясно мляко и 200 мл течна сметана.

Добавя се 6 с.л. захар и оставяме на котлона да се загрее леко.

Шоколадовият пудинг се сипва в 200 мл прясно мляко и се разбърква на кашичка, сипва се на тънка струя в загрятото мляко и с телена бъркалка се разбърква за 8 -10 минути, докато сгъсти.

Намалете котлона на 3 степен, иначе рискувате да загори.

Сваляме и оставяме малко да изстине, като добавяме парче масло в крема за тортата.

В правоъгълна форма сипваме 2 малки черпачета крем и намазваме дъното. Отгоре нареждаме един ред бишкоти. Заливат се с половината крем, нареждаме парчета черешки, следва 3-4 с.л. крем и редим втория ред с бишкоти, накрая завършваме с шоколадовия крем.

Поръсва се с половин настърган на ренде бишкота, декорираме с черешки, листа прясна мента и поръсваме бял шоколад.

Следва трудната част - да се охлади за 3-4 часа в хладилника вкусната бишкотена торта.

Срязах я 1 час след това - вижда се на снимката.

Да ви е вкусно - лека и вкусна е тази разкошна бишкотена торта с шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: