Начин на приготвяне
Най-първо нарязах телешкото месо на средни кубчета. След това го поставих в тенджера и го залях с вода и го доведох до кипване на силен котлон.
И от време на време отстранявах образувалата се пяна. Около 40 минути го оставих да поври. През това време си почистих и нарязах зеленчуците на едри парчета (лука, морковите, глава целина).
След това, като нарязах зеленчуците, прецедих бульона и го върнах отново на котлона заедно с месото. И тогава добавих зеленчуците (лука, морковите, целината), солта и олиото.
Като заври, сложих зърната (черен пипер).
Аз лично намалих котлона да къкри на тих огън. През това време си измих почистих и нарязах картофите на едро.
След като поомекнаха зеленчуците, аз добавих и картофите. И ги оставих да къкрят още около 15-20 минути в телешкото варено (в зависимост от картофите).
И накрая поръсих и сервирах с накълцани листа целина и печен лук. По желание можете да добавите и магданоз към телешкото варено без домати (както и направих аз).