Начин на приготвяне
След като сме си пресяли брашното, си правим кладенче в средата и натрошаваме маята.
Изсипваме си топлото мляко, захарта и поръсваме малко брашно отгоре, след което оставяме да шупне, като го покриваме с кърпа, без да разбъркваме.
Когато сместа е шупнала, към нея добавяме разбитите яйца, маслото и солта.
При замесването се получава меко тесто за понички, което оставяме да втаса отново.
На масата разстиламе брашно и разточваме лист с дебелина 0.5 см.
Изрязваме с ринг или с кръгла чаша.
В половината част на изрязаното кръгче слагаме по 1 ч.л. черешов крем.
Похлупваме с второ кръгче тесто и притискаме леко.
Намазваме по краищата с разбит белтък .
Оставяме отново да втаса, след което изпържваме пълнените понички от двете страни.
След като извадим поничките с крем, ги поставяме върху кухненска хартия, а след това ги поръсваме с пудра захар.
Понички с черешов крем - за радост на цялото семейство!