Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Черешов кейк с ягодов крем

Черешов кейк с ягодов крем

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Черешов кейк с ягодов крем
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
20
"Ароматно изкушение, което е перфектният десерт за топлите месеци"

Необходими Продукти

  • за кейка
  • масло - 500 г краве
  • пудра захар - 400 г
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г кристална
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 20 г
  • череши - 600 г обезкостени
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • ягоди - 1 кг
  • сметана - 300 мл сладкарка
  • пудра захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекнатото масло се разбива с пудрата и към тази смес се добавят поетапно жълтъците. Белтъците пък се разбиват с кристалната захар и след това тази и горната смес се обединяват.

Слагат се ще пресятото брашно, ванилиите и бакпулверът. Към всичко това се прибавят и черешите, които са били леко овалени в брашно. Цялата смес се прехвърля в тава, застлана с хартия за печене.

Сладкишът се пече 45 минути на 170 градуса. Готовият кейк се охлажда и се покрива с крем от половината ягоди, сметана и пудра захар, който се прави в пасатор.

След това десертът се украсява с останалата част от ягодите и се охлажда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: