Начин на приготвяне
Корите се изпичат една по една, като под всяка кора поръсваме пудра захар и я покриваме с хартия за печене отгоре и отдолу.
Върху всяка кора поставяме лека празна тавичка, за да не се надигнат корите и печем 9 минути на 180 градуса, след това махаме тавичката и горния слой хартия за печене, и печем още 9 минути на 180 градуса.
Оставяме корите да изстинат и през това време приготвяме крема за милфьой, в касерола затопляме 1 чаена чаша от млякото и прибавяме кората от портокал, лимон и ваниловата есенция.
В по - голям съд затопляме останалото мляко и прибавяме жълтъците и захарта, след като сме ги разбили добре, прибавяме млякото с ванилия, портокал и лимон на тънка струя с постоянно бъркане, като се уверим, че захарта се е разтворила, прибавяме и брашното, като бъркаме постоянно.
Полученият крем се оставя да изстине, след като е изстинал може да преминем към сглобяване на бутер тортата - ред кори, ред крем, помежду им се слагат плодчета, като последната кора отгоре не се покрива с крем, а се поръсва с пудра захар и се прибавят плодовете. Резултатът е феноменален, вкусът на Милфьой с горски плодове е божествен, а комбинацията от пухкав крем и хрупкави кори...!