Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Милфьой»Милфьой с горски плодове

Милфьой с горски плодове

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Милфьой с горски плодове
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Приказно хубав и лек милфьой с ароматни горски плодове - перфектният летен десерт"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • ягоди - 1 шепа, горски
  • череши - 2 шепи, без костилка
  • сладко от боровинки - 5 с.л.
  • пудра захар
  • за крема
  • захар - 50 г
  • нишесте - 2 с.л. царевично
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 125 мл
  • ванилова захар - 10 г
  • сметана - 80 мл пълномаслена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разделя на дванадесет правоъгълничета. В тава, застлана с хартия за печене, се разпределят на разстояние едно от друго.

Ръсят се с пудра захар и се пекат на 200 градуса до златисто, като след първите пет минути от печенето тавата се вади и правоъгълниците се поръсват пак с пудра захар. След като се допекат, се изкарват да се изстудят върху решетка.

Междувременно може да се направи кремът. За него трябва да се разбият жълтъците със захарта, нишестето и ваниловата захар до добиването на хомогенна смес. А малко по малко се налива и млякото.

Полученият крем се вари на слаб огън, докато се сгъсти, като през това време се бърка непрекъснато. После се изсипва в чист съд и му се дава време, докато се поохлади. Разбива се сметаната до получаването на сняг. Прибавя се към с охладения крем и се разбърква. Новата смес се поставя в шприц.

Изстудените кори се разрязват хоризонтално на две. Осем от тях се поставят върху поднос и се правят целувки от крем върху тях с помощта на шприца.

Подреждат се черешите и се поставя втори пласт бутер тесто. Отново се шприцова крем и се добавя сладко от боровинки. Слага се и финалният блат от тестото и се покрива с целувки от крем.

Поръсват се горските ягоди за финал. Ако желаете, можете да поръсите сладкишите с пудра захар и да ги аранжирате с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: