Начин на приготвяне
За да ви се получи тази вкусна яхния, трябва да направите следното:
Най-първо почистих пилешките сърца, след това ги цепнах и измих. Можете също така леко да ги подсушите с кухненска хартия.
В подходяща тенджера на котлона и загрях около 100 мл олио.
Запържих пилешките сърца за кратко, като добавих и 1 щипка сол и ги пържих, докато не си промениха цвета.
След като бяха готови пържените пилешки сърчица, взех с решетъчна лъжица и ги поставих в подходяща чиния.
В същото олио, където запържвах пилешките сърца, се запържва и лукът, който почистих, измих и нарязах на полумесеци предварително.
А докато запържвах лука, използвах времето да обеля, измия и нарежа на полумесеци картофите. И когато ги нарязах, ги добавих към лука.
И сложих сол на вкус, като разбърквах от време на време.
И когато вече бях готова и с лука и картофите, следваше червеният пипер, като, първо, добавих пилешките сърца обратно към манджата с топла вода, колкото да покрие яхнията. А вече след като почна да ври, намалих котлона.
През това време си измих, почистих и нарязах червената чушка, а скилидките чесън ги оставих цели. И ги добавих след това към ястието.
Когато поомекнаха зеленчуците, си изключих котлона и добавих мляния черен пипер.
И сте готови. Вече имаме яхния от пилешки сърца и картофи.
И по желание можете да сложите магданоз.