Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова торта»Много кокосова торта Рафаело

Много кокосова торта Рафаело

Много кокосова торта Рафаело
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Невероятна кокосова торта Рафаело за ценители"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • кокосово брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За крема
  • кокосова сметана - 100 мл
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • захар - 4 с.л.
  • За бонбоните
  • кокосови стърготини - 2 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 400 мл подсладено
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • бял шоколад - 50 г
  • кокосови стърготини - за овалване и поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си приготвяме бонбоните: загряваме кондензираното мляко и кокосовите стърготини на котлона за 3-4 минути, като постоянно бъркаме.

Разтопяваме шоколада с кокосовото масло и добавяме към сместа.

Разбъркваме, оставяме да се охлади и след това оформяме топчета и ги овалваме в кокосови стърготини.

Отделяме жълтъците от белтъците.

Разбиваме белтъците на сняг.

Смесваме жълтъците със захарта и разбиваме на пухкав крем.

Обединяваме разбитите белтъци и жълтъци, разбъркваме и добавяме кокосовото брашно и бакпулвера.

Изсипваме смета за вкусната торта Рафаело в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем на 180 градуса 15 минути. Оставяме блата да се охлади и го разделяме на два блата.

За крема разбиваме заедно кокосовата, сладкарската сметана и захарта.

Поставяме единия блат на подложка и намазваме с половината от крема. Отгоре поставяме втория блат.

Намазваме тортата отвсякъде с крем и заглаждаме. Поръсваме обилно цялата кокосова торта с кокосови стърготини и украсяваме с бонбони.

Прибираме много кокосовата торта Рафаело в хладилника за 3-4 часа и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: