Начин на приготвяне
Предварително си приготвяме бонбоните: загряваме кондензираното мляко и кокосовите стърготини на котлона за 3-4 минути, като постоянно бъркаме.
Разтопяваме шоколада с кокосовото масло и добавяме към сместа.
Разбъркваме, оставяме да се охлади и след това оформяме топчета и ги овалваме в кокосови стърготини.
Отделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме белтъците на сняг.
Смесваме жълтъците със захарта и разбиваме на пухкав крем.
Обединяваме разбитите белтъци и жълтъци, разбъркваме и добавяме кокосовото брашно и бакпулвера.
Изсипваме смета за вкусната торта Рафаело в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.
Печем на 180 градуса 15 минути. Оставяме блата да се охлади и го разделяме на два блата.
За крема разбиваме заедно кокосовата, сладкарската сметана и захарта.
Поставяме единия блат на подложка и намазваме с половината от крема. Отгоре поставяме втория блат.
Намазваме тортата отвсякъде с крем и заглаждаме. Поръсваме обилно цялата кокосова торта с кокосови стърготини и украсяваме с бонбони.
Прибираме много кокосовата торта Рафаело в хладилника за 3-4 часа и след това сервираме.