Шоколадова торта на два етажа

Шоколадова торта на два етажа
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 4
09/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Всеки иска парче от тази шоколадова торта и вие няма да пропуснете, нали"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • олио - 8 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л. на прах
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • ЗА СИРОПА
  • млечен шоколад - 90 г
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • кафява захар - 2 с.л.
  • вода - 350 мл
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • пудинг - 300 г ванилия готов
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • белтъци - 2 броя
  • захар - 80 г
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯТА
  • чаени бисквити - 50 г
  • какао - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, добавяве олиото, ванилията, какаото и бакпулвера, размесен с брашното.

Изсипваме готовата смес в тортени форми и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.

За сиропа сипваме водата купа и когато заври, прибавяме шоколада, кафето и кафявата захар, бъркаме, докато захарта се разтопи и всички съставки се смесят добре.

За глазурата разбиваме добре белтъците на сняг със захарта, прибавяме предварително разтопения на водна баня течен шоколад и разбъркваме добре със сладкарска шпатула.

Докато какаовите блатове за торта са още топли, слагаме първия на тортен поднос, напоявяме със шоколадовия сироп, намазваме равномерно с готовия пудинг ванилия и слагаме втория блат.

Напояваме и втория блат със шоколадов сироп и намазваме обилно цялата торта с глазурата.

За декорацията на нашата шоколадова торта поръсваме в средата и встрани с натрошени чаени бисквити и какао на прах.

Пригответе си тази шоколадова торта на два етажа с повод и без повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: