Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, добавяве олиото, ванилията, какаото и бакпулвера, размесен с брашното.
Изсипваме готовата смес в тортени форми и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.
За сиропа сипваме водата купа и когато заври, прибавяме шоколада, кафето и кафявата захар, бъркаме, докато захарта се разтопи и всички съставки се смесят добре.
За глазурата разбиваме добре белтъците на сняг със захарта, прибавяме предварително разтопения на водна баня течен шоколад и разбъркваме добре със сладкарска шпатула.
Докато какаовите блатове за торта са още топли, слагаме първия на тортен поднос, напоявяме със шоколадовия сироп, намазваме равномерно с готовия пудинг ванилия и слагаме втория блат.
Напояваме и втория блат със шоколадов сироп и намазваме обилно цялата торта с глазурата.
За декорацията на нашата шоколадова торта поръсваме в средата и встрани с натрошени чаени бисквити и какао на прах.
Пригответе си тази шоколадова торта на два етажа с повод и без повод.