Начин на приготвяне
Разбийте на пухкав крем мекото масло със захарта, добавете едно по едно яйцата и добре разбивайте след всяко. След това добавете предварително разтопения и поохладен шоколад, а след като се поеме от сместа, добавете прясното мляко и оцета, които са постояли смесени 10 минути преди това.
Ароматизирайте с есенция и сипете сухите съставки - брашното, какаото, солта и бакпулвера, които са пресяти предварително. Сместа сипете в продълговата форма с кекс, застлана с хартия за печене.
Изпечете сладкиша за около 40-45 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Готовността му се проверява с клечка, която не трябва да е напълно суха, за да остане сладкишът леко влажен.
Охладете готовия сладкиш, внимателно разрежете на 2 отделни платки през средата и ги слепете с шипков мармалад или друг вид по избор.