Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш на два етажа

Шоколадов сладкиш на два етажа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шоколадов сладкиш на два етажа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 100 г черен
  • прясно мляко - 60 мл
  • оцет - 1/2 ч.л ябълков
  • брашно - 125 г бяло
  • какао - 3 с.л. тъмно
  • бакпулвер - 1 и 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • есенция - 1 ч.л. по избор на аромата
  • шипков мармалад - за намазване, или др. вид по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем мекото масло със захарта, добавете едно по едно яйцата и добре разбивайте след всяко. След това добавете предварително разтопения и поохладен шоколад, а след като се поеме от сместа, добавете прясното мляко и оцета, които са постояли смесени 10 минути преди това.

Ароматизирайте с есенция и сипете сухите съставки - брашното, какаото, солта и бакпулвера, които са пресяти предварително. Сместа сипете в продълговата форма с кекс, застлана с хартия за печене.

Изпечете сладкиша за около 40-45 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Готовността му се проверява с клечка, която не трябва да е напълно суха, за да остане сладкишът леко влажен.

Охладете готовия сладкиш, внимателно разрежете на 2 отделни платки през средата и ги слепете с шипков мармалад или друг вид по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: