Сватбена торта на два етажа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сватбена торта на два етажа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
160 мин.
"Ако вие сте късметлията, който ще прави тортата за сватбата - сватбена торта на два етажа е вашият хитър вариант"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 4 бр. големи
  • блатове за торта - 4 бр. малки
  • за крема
  • заквасена сметана - 4 кофички
  • крема сирене - 500 г
  • маскарпоне - 1.2 кг
  • прясно мляко - 1.6 л сварено
  • пудра захар - 6 ч.ч.
  • за украсата
  • краве масло - 1 к.ч.
  • масло - 1 к.ч. краве
  • пудра захар - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • малини - 1 шепа
  • боровинки - 1 чепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява на котлона в голяма тенджера и при него се добавят сметаната, сирената и захарта. Бърка се до добиването на гъст еднороден крем, след което се отдръпва да се охлади.

Първият блат се поставя върху поднос и се маже с част от крема. След това се поставят и останалите три, като последният не се маже. Идва ред и на малките блатове.

Първият се намазва от едната страна и се поставя в средата на големия блат, като кремът се пада между двата. След това малкият блат се намазва и от горната страна. Върху него се редят и останалите блатове, които също се мажат.

После бъдещата сватбена торта се намазва с остатъка от крема от всички страни с шпатула. Приглажда се добре. Прибира се сметановата торта в хладилника за 3 часа.

Изважда се, за да се украси с още крем. Той се приготвя като в купа се смесят затоплено масло, масло, пудра захар и прясно мляко.

Всичко се разбърква и се поставя в шрриц. С него се шприцоват формички по ръба на блатовете. Последният етаж на тортата се украсява с плодове.

Може да импровизирате с украсата за сватбена торта на два етажа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Георгиева
Мария Георгиева
Прекрасна е!
20.02.2023 17:08