Начин на приготвяне
Започваме с гъбите, като се измият добре и нарежат на средно - нито много дребно, нито много едро.
Същото се прави и с тиквичките, а лукът се реже на дребно.
В горещ тиган с олио започваме да пържим гъбите до зачервяване. Не се слага сол, за да не пуснат много вода при пърженето, но ако все пак пуснат, след като са готови, ги изваждате в гевгир да се отцеди водата.
След изваждането на гъбите от тигана на тяхно място се пуска лукът, да се
запържи, и след това към него прибавяте тиквичките. Слагате капак на тигана, за да се задушат зеленчуците, и ги разбърквате периодично. Преди да омекнат напълно тиквичките, махате капака, за да изври водата, която са пуснали.
В момента, в който останат само на мазнина, прибавяте 1 с.л. червен пипер и разбърквате добре.
Оставяте за една-две минути, да се запържи и червеният пипер, и връщате гъбите в тигана при тиквичките. Разбърквате, за да се затоплят отново, и започвате да слагате подправките - кимион, черен пипер, чесън на прах и сол (всички на вкус по ваше предпочитание). Разбърквате, за да може подправките да отидат навсякъде, и отгоре поръсвате с малко сусамово масло.
Внимавайте с него, защото е много силно на вкус, и не прекалявайте. Той дава малко по различен вкус на зеленчуковата гарнитура и се съчета много добре с гъбите и тиквичките.
Разбърквате за последно и зеленчуковото ястие е готово.
Тиквичките с гъби и сусамово масло може да хапнете така самостоятелно, но яз съм го правила и като гарнитура към пилешко.
Бон Апети!