Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.
Добавете кокосовите стърготини и объркайте добре продуктите.
В друга купа счупете яйцата, добавете захарта и ваниловата захар и разбийте с миксер за 5-6 мин.
Излейте разтопеното и леко охладено краве масло и киселото мляко.
На порции добавете сухата смес. Хомогенизирайте добре всичко.
Застелете тава 20/20 см с хартия за печене. Изсипете сместа и подравнете.
Изпечете кокосовия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Готовия сладкиш извадете на решетка и намажете топъл с мармалад по желание! В рецептата е с мармалад от праскови.
Поръсете с кокосови стърготини. Нарежете кокосовия сладкиш с мармалад на квадрати, след като се е охладил напълно.
Да ви е сладко!