Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Напудрен сладкиш с мармалад и орехи

Напудрен сладкиш с мармалад и орехи

Напудрен сладкиш с мармалад и орехи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Готовият сладкиш напудрете обилно с пудра захар. Оставете го да се охлади, след което нарежете и поднесете. Лесно и много вкусно!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • орехови ядки - 1 ч.ч.
  • мармалад от сини сливи - 400 г
  • ванилова захар - 1 п.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти са на стайна температура.

Чукнете яйцата в купа.

Добавете захарта и разбийте с бъркалка до разтопяване на захарта.

Прибавете олиото и ваниловата захар.

Разбъркайте отново.

Към киселото мляко добавете содата бикарбонат и разбъркайте. Прибавете към течните съставки.

Пресейте брашното и го добавете на 2-3 пъти, като междувременно разбърквате.

Сместа трябва да стане гладка и хомогенна.

Нарежете ореховите ядки на ситно и ги сложете в кексовата смес.

Дъното на тавичка с диаметър 23 см поръсете с олио и малко брашно.

Изсипете половината от сместа и загладете.

Печете във фурна на 170-180 °C.

След като блатът добие лек загар, извадете тавата от фурната и сложете мармалада.

Загладете, за да се покрие равномерно.

Изсипете останалата част от кексовата смес върху мармалада.

Върнете тавичката във фурната и допечете до приятен кафеникав загар сладкиша със сладко.

Готовият сладкиш напудрете обилно с пудра захар.

Оставете го да се охлади, след което нарежете и поднесете.

Лесно и много вкусно - напудрен сладкиш с мармалад и орехи!

Вижте още вкусни идеи за кекс със сладко или този вкусен сладкиш Агнеса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: